Zes uitverkochte voorstellingen!

In samenwerking met Zanggroep Tolad uit Hoogeloon hebben wij, de door Rita Scheelen geschreven, theaterproductie 'Lippenstift en Boerenkuiten' eind 2016 opgevoerd. Er deed ook een small Big Band mee. Het was een prachtig spektakel vol toneelspel, zang en live muziek. De muziek was uit de jaren veertig met onder andere liedjes van Vera Lynn en Glenn Miller. Er deden circa 75 volwassenen en kinderen mee die vol enthousiasme het publiek een prachtige avond/middag bezorgden!

Korte inhoud:

Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog maar is geen oorlogsverhaal. De ondertoon is serieus maar is zeker ook om te lachen.
Drie vrouwen uit de stad trekken naar het platteland om daar te helpen op de boerderijen. Veel jonge mannen zijn naar het front en er is een tekort aan werkkrachten. De dames hebben zo hun eigen motieven om aan dit avontuur te beginnen, want een avontuur is het: de boerenlui op klompen (bij wijze van spreken) en de vrouwen met lippenstift! Bijna een cultuurshock! Maar de oorlog gaat niet helemaal aan het vredige dorpje voorbij.
Soldaten, spionnen (of zijn het deserteurs) … er komt nogal wat vreemd volk voorbij!
Toch is er ook goed nieuws: eindelijk eens een echt orkest op het jaarlijkse zomerbal, iets om naar uit te kijken! Het is een verhaal met vertedering en ontroering want veel dingen zijn toch niet wat ze op het eerste gezicht lijken! Is dat geen mooie kerstgedachte?