Op 1 en 2 april 2017 hebben we drie keer '2 eenakters' gespeeld. Onze vereniging heeft als naam ‘de Eenakter’, maar we spelen ze niet zo vaak, maar deze keer twee in één voorstelling. Hiermee hebben we laten zien hoe verschillend toneel kan zijn. De overeenkomst is dat beide toneelvoorstellingen in hetzelfde decor spelen. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst.
We speelden de tragikomedie ‘een geur van terpentine’ en de absurde eenakter ‘de schilder, mevrouw’.

Korte inhoud ‘een geur van terpentine’
Stien en Nel wonen naast elkaar. Ze zijn allebei weduwe. Joke, Stiens dochter, woont nog thuis. De drie vrouwen leiden een simpel bestaan. Onder het uiterlijk van ruwheid en het zich tegen elkaar afzetten is er veel tederheid. Stien en Nel hebben een geheim dat Joke niet te weten mag komen. Joke heeft plannen voor de toekomst, waar de zorg voor Stien niet in past. De vrouwen hebben ondanks alle besognes een speciaal soort humor waardoor hun leven meestal goed te leven valt.

Korte inhoud van ‘de schilder, mevrouw’
Een alleenstaande vrouw haar huis heeft een schilderbeurt nodig. Ze heeft met de eigenaar van het Schildersbedrijf Henkus en Lemmens afgesproken dat er een schilder komt. Deze komt echter veel te laat; wat de nodige irritatie oproept bij de vrouw des huizes. Uiteindelijk verschijnt de schilder en dan begínt het pas. Het blijkt een rare kwast te zijn.
Er komst zelfs een politieagent aan te pas. Kortom volop humor en onverwachte wendingen.