Het leven in drie dagdelen

Gratis voorstelling van "Het leven in drie dagdelen!"

Toneelvereniging de Eenakter uit Hapert heeft een unieke prestatie geleverd: ze speelt namelijk voor de 99e en 100e keer de voorstelling "Het leven in drie dagdelen".

Om deze mijlpaal te vieren kunt u dit unieke toneelstuk over dementie gratis bijwonen. De voorstellingen zijn op zaterdag 17 november om 15:00 uur en 20:00 uur.

 

Reserveer uw plaatsen via de mail: contact@eenakterhapert.nl of bel naar 0610846510.

 

 

Over leven in drie dagdelen

De gemeente Bladel wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Om het taboe over dementie te doorbreken wilden zij een toneelstuk over ‘het leven met dementie’. Wij zijn de uitdaging aangegaan. Het resultaat is een klein uur durend stuk over dementie: ‘Het leven in drie dagdelen’. Het is geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen uit Lommel en met veel enthousiasme al bijna 100 keer opgevoerd.

 

Wij hebben het stuk in heel Brabant opgevoerd en ook in delen van Vlaanderen. Wij hebben besloten dat het genoeg is geweest. Binnenkort maken we bekend dat we het stuk voor het laatst gaan spelen (de 100ste voorstelling).

 

Het vierde dagdeel:
Na ‘Het leven in drie dagdelen’ is een vervolg geschreven: ‘Het vierde dagdeel’. In ‘Het leven in drie dagdelen’ gaat over de ervaringen van een echtpaar met dementie in de thuissituatie. In ‘Het vierde dagdeel’ vertelt de thuiswonende partner over ervaringen na opname in een verpleeghuis van de dementerende partner. Het vierde dagdeel voeren nog wel op. Het duurt ca 20 minuten.