Het leven in drie dagdelen

Toneelvereniging de Eenakter uit Hapert heeft een unieke prestatie geleverd. Op 17 november 2018 speelde ze namelijk voor de 99e en 100e keer de laatste voorstellingen "Het leven in drie dagdelen".

Wil u het stuk "Leven in drie dagdelen" zien? Neem contact op met de auteur Rita Scheelen voor de mogelijkheden.

De Eenakter over "Leven in drie dagdelen"

De gemeente Bladel wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Om het taboe over dementie te doorbreken wilden zij een toneelstuk over ‘het leven met dementie’. Wij zijn de uitdaging aangegaan. Het resultaat is een klein uur durend stuk over dementie: ‘Het leven in drie dagdelen’. Het is geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen uit Lommel en met veel enthousiasme al bijna 100 keer opgevoerd.

Wij hebben het stuk in heel Brabant opgevoerd en ook in delen van Vlaanderen. Wij hebben besloten dat het genoeg is geweest.

 

Het vierde dagdeel:
Na ‘Het leven in drie dagdelen’ is een vervolg geschreven: ‘Het vierde dagdeel’. In ‘Het leven in drie dagdelen’ gaat over de ervaringen van een echtpaar met dementie in de thuissituatie. In ‘Het vierde dagdeel’ vertelt de thuiswonende partner over ervaringen na opname in een verpleeghuis van de dementerende partner.