Kunsteluck 2019

KUNSTELUCK 2019

Dit jaar doet onze jeugd op 14 april 2019 mee met Kunsteluck 2019. Zij voeren het satirische stuk Petra Pan op, een swingende satire op het bekende Peter Pan! Het stuk brengt de titanenstrijd tussen een hyperactieve Petra Pan en een met pensioen willende kapitein Haak. Natuurlijk ontbreken hierbij consorten Tinkelbel, Krokodil, Schaduw en Vetje niet.

Over Kunsteluck

Op zondagmiddag 14 april vindt een groot treffen plaats in en om de Cultuurboerderij in Westelbeers. Toneelverenigingen, dansgroepen en muzikanten uit de regio zullen er een voorproefje geven van hun nieuwste voorstelling, waarmee ze daarna nog vaker op de buhne zullen staan.

Een uitgebreide oriëntatie op Kempische toneelverenigingen is er aan voorafgegaan. Een zevental clubs is ingegaan op de uitnodiging om zich ook eens buiten de eigen dorpsgrenzen te laten bewonderen. Ontmoeting en uitwisseling van talenten blijken stimulerend te kunnen werken en aan te moedigen tot meer samenspel.

Het is de bedoeling dat alle deelnemers hun presentatie een aantal keer uitvoeren, zodat bezoekers en ook de spelers zelf in staat zijn om alles te bekijken en mee te maken. Een mooi afsluitend finale-optreden zal de festivalsfeer nog eens extra kracht bijzetten.

Kunsteluck wil graag een voedingsbodem zijn en jongeren in staat stellen zich spelenderwijs cultureel te ontplooien. Daarvoor zijn natuurlijk enthousiaste liefhebbers en een geschikte speelplek nodig. De Cultuurboerderij is een prachtige locatie aan de Voldijnseweg, in Westelbeers. Daar kan zowel binnen als buiten worden opgetreden. Met het oog op de weersomstandigheden kunnen passende voorzieningen worden getroffen.