2 Eenakters

EXTRA VOORSTELLING OP 2 APRIL OM 20.00 UUR!!

Na het succes van de mega theatervoorstelling ‘Lippenstift en Boerenkuiten’ gaan we in 2017 op de kleinschalige tour. In april spelen we twee eenakters. Onze vereniging heeft als naam ‘de Eenakter’, maar we spelen ze niet zo vaak. Nu twee op één avond of middag. Hiermee kunnen we laten zien hoe verschillend toneel kan zijn. De overeenkomst is dat beide toneelvoorstellingen in hetzelfde decor spelen. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst.
We spelen de tragikomedie ‘een geur van terpentine’ en de absurde eenakter ‘de schilder, mevrouw’.

De voorstellingen zijn op 1 en 2 april. Op zaterdag 1 april is de aanvang 20.00 uur en op zondag 2 april om 14.00 uur én om 20.00 uur. De voorstellingen zijn in ‘den Tref’ in Hapert. Vanwege het 50 jarig bestaan van ‘den Tref’ kunnen we u de voorstellingen aanbieden tegen een gereduceerde prijs van € 5,= per persoon.

Korte inhoud ‘een geur van terpentine’
Stien en Nel wonen naast elkaar. Ze zijn allebei weduwe. Joke, Stiens dochter, woont nog thuis. De drie vrouwen leiden een simpel bestaan. Onder het uiterlijk van ruwheid en het zich tegen elkaar afzetten is er veel tederheid. Stien en Nel hebben een geheim dat Joke niet te weten mag komen. Joke heeft plannen voor de toekomst, waar de zorg voor Stien niet in past. De vrouwen hebben ondanks alle besognes een speciaal soort humor waardoor hun leven meestal goed te leven valt.

Korte inhoud van ‘de schilder, mevrouw’
Een alleenstaande vrouw haar huis heeft een schilderbeurt nodig. Ze heeft met de eigenaar van het Schildersbedrijf Henkus en Lemmens afgesproken dat er een schilder komt. Deze komt echter veel te laat; wat de nodige irritatie oproept bij de vrouw des huizes. Uiteindelijk verschijnt de schilder en dan begínt het pas. Het blijkt een rare kwast te zijn.
Er komst zelfs een politieagent aan te pas. Kortom volop humor en onverwachte wendingen.

Klik hier om kaartjes te reserveren