Over Ons

Toneelvereniging de Eenakter Hapert

13254529_850589268379428_9161810684277070937_n

Toneelvereniging ‘De Eenakter’ is opgericht in 1981 en speelde haar eerste avondvullende stuk in het voorjaar van 1982: ‘Hoogheid uw kameel staat voor’. Daarna volgen meer dan 50 producties met kolderieke, prachtige en dramatische stukken. Zie hieronder de stukken die wij speelden of kijk in het foto archief

Onze vereniging heeft circa 30 leden variërend in leeftijd van 18 tot 80 jaar. Het is een gezellige groep mensen die veel plezier heeft tijdens de repetitieavonden en de voorstellingen. Onze vaste repetitiedag is de woensdagavond. De leden komen niet alleen uit Hapert maar ook uit de andere Kempen-dorpen. Jaarlijks hebben we een gezellig (zie foto) feest voor alle leden en hun partners.

Passie Award 2015Wij proberen een grote variëteit aan verschillende vormen van toneelspel te spelen. Dus niet alleen kluchten, maar ook stukken met iets meer inhoud. Ook willen we graag stukken spelen meteen maatschappelijk actueel thema zoals ‘dementie’ en ‘pesten’.

Ook voorstellingen met zang en muziek gaan we graag aan. Dan zoeken we de samenwerking op zoals met ‘Oliver’ in 2012 met zanggroep ‘Pursang’ uit Bergeijk of met ‘Lippenstift en Boerenkuiten’ in 2016 met zanggroep ‘Tolad’ uit Hoogeloon.
De gemeente Bladel heeft op de vrijwilligersavond aan ons de ‘passieprijs voor vrijwilligerswerk’ uitgereikt. Deze eervolle prijs kregen wij omdat we al meer dan 70 keer de voorstelling ‘Het leven in drie dagdelen’ over dementie hebben gespeeld. Wij zijn zeer vereerd met deze erkenning.

Wat doen wij nog meer?

1

Wij beschikken over 10 professionele headsets/microfoontjes die we verhuren. Wilt u een goede verstaanbaarheid op het podium? Voor verhuur of meer informatie: verhuurheadsets@eenakterhapert.nl

2

Graag vrolijken wij uw activiteiten op. Zo hebben wij op scholen kleine interactieve voorstellingen verzorgd, medewerking verleend aan de Kinderboekenweek en personeelsfeesten en winkeliersactiviteiten opgefleurd.

3

Daarnaast verlenen wij onze medewerking tijdens de zittingsavonden met carnaval of verzorgen wij kleine optredens tijdens markten (Koningsmarkt/boerenmert).

5

Decordoek te huur!

Het doek is 4 meter bij 2,5 meter.

Huurbedrag: €50,-
Borg: €50,-

Vraag ons om meer informatie

Historie